Gamechanger i hverdagsferdigheter

 Lyst til å lære mer om konsepttrening og bli en Gamechanger?

Bli med på kurs, bli den beste eieren for din hund og bli en Gamechanger du å!!

Så om du har lyst til å prøve noe nytt, artig og spennende. Lyst til å oppnå et enda bedre forhold mellom deg og hunden din? Lyst til å bli din hund superhelt?

Meld deg på kurs nå å bli en Gamechanger du å…

Send e-post til hundehagen@gmail.com for å melde deg på kurs eller om du ønsker mer informasjon om hva konsepttrening er og mer informasjon om kurset.

Oppstart 20. september 2023.

Kurset går over 6 kvelder fra kl. 18.00 – 20. Vi har planlagt å møtes på forskjellige plasser, for kurset handler om å lære seg hverdagsferdigheter og da må vi være der hverdagen skjer. Det vil bli pause i kurset i uke 41 (høstferie) og i uke 42 (Anne Marit og Hege er på kurs denne uka). I de to ukene det blir pause i kurskvelder vil gi kursdeltakerne en liten utfordring og mulighet til å få en liten premie hvis de deltar på denne.

Hvem passer dette kurset for?

Du som har hund hund uansett alder og rase.

 • Du som føler at dere ikke helt får hverdagen til å fungere som ønsket.
 • Du som er åpen for nye måter å trene hund på.
 • Du som har lyst til å få en bedre relasjon til hunden din.

På kurset vil du lære mer om:

Å bruke «games» for å forme hundens personlighet.

 • «Games» for selvbeherskelse.
 • «Games» for mer fokus og glede ved å omgås deg som hundeeier.
 • «Games» for stå-på-vilje (grit.)
 • «Games» for å fokusere mindre mot uønskede ting i miljøet (for eksempel andre hunder).
 • «Games» for optimisme.
 • «Games» for lydsensitivitet.
 • «Games» for ro og avslapning.

Ved å trene «games» i 3 minutter med hunden din, kan du få en mer oppmerksom og fokusert hund. Eller kanskje du har en hund som sliter med for mye pessimisme og stress? Det finnes «games» for dette også!

Ønsker du deg en hund med mer selvtillit, ro og bedre fokus mot deg og som i tillegg kan ignorere forstyrrelser i miljøet enten det er ekornet i treet eller andre hunder? Vel, det finnes «games» for dette også!!

Hva er forskjellen på konsept-trening og slik andre trener hund?

I Konsept-trening jobber vi ut fra det tankesettet at personligheten til hunden er satt sammen av flere konsepter, nesten som byggeklosser. Og at personligheten til hunden er formbar.

Hendelser i hundens liv er med på å forme hvordan den tolker og opplever verden. Hvordan de forskjellige konseptene er fordelt til hver enkelt hund er forskjellig og noen mangler kanskje en byggekloss, eller den er ikke så framtreden i hundens personlighet.

Trene for og ikke i situasjonen:

Ved å trene i situasjoner, selv om vi bruker positiv forsterkning (godbiter), kan det hende at hunden opplever situasjonene vanskelige og stressende. Det kan være vanskelig for oss å tilrettelegge for nok «vellykka» trening i hverdagen der vi ikke kan kontrollere miljøet rundt oss eller de som beveger seg i nærheten utendørs samtidig med oss. Resultatet kan da ofte bli lite vellykket trening, mer stresset hund og følelsen av å være mislykket som hundeeier og trener.

Ved å trene i situasjonene kan vi også oppleve at miljøet er mye mer spennende enn det vi er og hunden finner bedre belønninger alle andre steder enn hos oss enten det da er å løpe bort til andre hunder, jage vilt eller finne noe å spise eller rulle seg i, da styrker hunden konsepter vi gjerne ikke finner så hensiktsmessig.

Derfor fokuserer konsepttrening mye på å trene for situasjonen og ikke bare i situasjonen – gjennom ulike «games» trent i helt trygge og oversiktlige omgivelser som hjemme eller i hagen stiller vi mye bedre rustet den dagen vi tar med oss konsepttreningen og «games» ut i den virkelige verden.

Ved å gjøre forskjellige games/leker knyttet opp mot konsepter utvikler vi hundene til å kunne ta de rette valgene raskere og dermed få mindre uønsket adferd og mer av det vi vil ha. Vi liker å si at «den beste reaksjon på en situasjon er ingen reaksjon» med det mener vi at det beste en hund kan gjøre er å ikke gjøre noe, i møte med omgivelser som kan være enkle eller vanskelige.

Det er mange forskjellige konsepter, men det som er så fantastisk med konsept-trening er at den er flerdimensjonal, og vi jobber med flere konsepter samtidig.

Eksempler på konsepter vi kan styrke ved å gjøre «games»:

 • Ro (være avslappet)
 • Optimisme
 • Nærhet til hundefører
 • Fokus
 • Evnen til å ikke bry seg om ting i miljøet (disemgagement)
 • Trygghet i nye situasjoner
 • Selvkontroll
 • Stå-på-vilje (grit)
 • Stresshåndtering (arousal up/arosal down)

Konsepttrening er basert på positiv forsterkning av ønskede atferder, relasjonsbygging gjennom å ha det morsomt sammen og treningen passer for alle som er glade i hunden sin og ønsker å bygge en enda bedre relasjon. Gjennom «games» som er leker/øvelser bygger og utvikler vi hundens ulike mentale konsepter eller byggeklosser slik at hverdagen blir bedre, derfor kaller vi oss Gamechangers – vi former hundens personlighet og ferdigheter gjennom å gjøre games.

AbsoluteDogs i England er opphavet og inspirasjonen til at vi og mange tusen andre rundt om i verden nå driver med konsepttrening og er en del av Gamechanger- miljøet. Grunnleggerne av AbsoluteDogs, Tom Mitchell og Lauren Langman, har bakgrunn som veterinær og atferdsspesialist (Tom), og Lauren har mange års erfaring som instruktør og konkurransemenneske på internasjonalt nivå innen agility.

absoluteDogs | Inspirational, Fun and Innovative Games Based Training (absolute-dogs.com)

(1) absoluteDOGS | Facebook

“A revolutionary approach to dog training”

“The absoluteDogs training revolution started with one simple discovery – you can shape your dog’s brain to make great choices by playing simple games with them! Games teach concepts to your dog like focus, self-control and even to be more optimistic in the face of scary things! Have a struggle? There really is a game for that.”

(AbsoluteDogs)

Hege er utdannet Pro Dog Trainer hos AbsoluteDogs i 2020 og Anne Marit har samme utdanning fra 2021. Som noen av de første i Norge er vi nå glade for at vi kan tilby kurs og få flere Gamechanger- venner!

Anne Marits historie:

I 2019 fikk jeg lyst til å teste ut «games» for første gang og inviterte med meg 2 venner med hund som jeg tenkte ville kunne ha glede av denne type trening, og samtidig være «openmindet» nok til å hive seg på noe nytt og i tillegg ærlige og reflekterte i forhold til hundetrening.

Jeg fulgte da et oppsett fra «AbsoluteDogs» trente «games» med min da 9 år gamle hund og brukte henne som demohund når jeg så underviste de andre. Konklusjonen etter 5 treningskvelder var at dette var gøy, men også så mye mer – og for Hege og Oro ble dette starten på så mye, mye mer…

For mer informasjon om min bakgrunn: Om meg | Hundehagen

Heges historie:

Etter å ha prøvd ut de 5 kveldene med Anne Marit, var vi frelst. Oro var en hund som var pessimistisk til verden og syntes denne var skummel. Han reagerte med å bjeffe, rase ut og knurre mot det som var skummelt. Han syntes også at nærhet, det å være tett inntil meg og min mann var utfordrende og likte seg best langt ut i båndet. Gjennom games har vi lekt oss gjennom livet, vi ha bygget selvtillit, optimisme, trygghet på at verden ikke er så farlig og fått en fantastisk relasjon til hverandre. Det jeg synes er aller best med å være en Gamechanger er at treningen jeg har gjort, er overførbar til hverdagen. Vi har hatt mindre fokus på å «høre etter» og mer fokus på lære seg at verden skjer rundt oss, men vi har verktøyene til å håndtere dette uten stress og mas.

«Optimism is a way of life”

Velkommen på kurs – bli en Gamechanger du også😊!!